Η περιοχή μας

 
 
Ο θησαυρός του Πηλίου

Το Χόρτο απέχει 46 χμ από τον Βόλο και 3 χμ από το γειτονικό χωριό Μηλίνα. Έχει εύκολη πρόσβαση από την πόλη του Βόλου και η παραλιακή διαδρομή προς το Χόρτο είναι πολύ ευχάριστη.

Περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και πλούσια βλάστηση το Χόρτο προσφέρει στους επισκέπτες ηρεμία και χαλάρωση, κάτι που αναζητούν όλοι οι επισκέπτες του Πηλίου. Οι επισκέπτες μπορούν έχοντας σαν βάση διαμονής το Χόρτο, να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν και άλλα χωριά του Πηλίου, καθώς το Χόρτο έχει εύκολη πρόσβαση με τα περισσότερα.
 
Χόρτο Πήλιο Διακοπές Πήλιο Διαμερίσματα Δωμάτια Χόρτο ΠήλιοΧόρτο Πήλιο Διακοπές Πήλιο Διαμερίσματα Δωμάτια Χόρτο Πήλιο
Φημισμένα χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Πορταριά και η Μακρινίτσα καθώς και γραφικοί οικισμοί όπως το Μικρό βρίσκονται σε μικρή απόσταση και σας δίνουν την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες εκδρομές και περιηγήσεις. 
 
 
Το Πήλιο προσφέρει πολλές προτάσεις αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. 
 
Για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας υπάρχουν μονοπάτια που σας προσφέρουν αξέχαστες διαδρομές μέσα από την πανέμορφη φύση και τα τοπία του Πηλίου.
 
Για τους λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης το Πήλιο σας δίνει την δυνατότητα να πάρετε μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες όπως ιππασία, θαλάσσια sports, ορειβασία, διαδρομές 4χ4 και κατά την διάρκεια του χειμώνα, ski και χειμερινά sports στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες.
 
Επίσης κάτι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Πήλιο είναι ο εκκλησιαστικός τουρισμός. Σχεδόν σε κάθε χωριό του Πηλίου θα συναντήσετε εκκλησίες και μοναστήρια, μνημεία της Βυζαντινής περιόδου, με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και πανέμορφες διακοσμήσεις από ντόπιους καλλιτέχνες που θα σας εντυπωσιάσουν. Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται στο ορεινό χωριό Κισσός είναι από τις πιο φημισμένες του Πηλίου και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε.
 
Μια ακόμα ευχάριστη και ξεχωριστή πρόταση είναι μια διαδρομή με το ατμοκίνητο τραινάκι του Πηλίου τον περίφημο “Μουντζούρη”. Το τραινάκι περνά μέσα από πολλά χωριά του Πηλίου με αφετηρία στα Άνω Λεχώνια τερματίζει στις Μηλιές. Περνώντας μέσα από τα γραφικά χωριά, καταπράσινες πλαγιές και ρεματιές, πάνω από πέτρινα γεφύρια και πανέμορφα τοπία, σας χαρίζει μια αξέχαστη εμπειρία και σας προσφέρει μια ξεχωριστή εικόνα του Πηλίου.

Ότι τύπο διακοπών αναζητάτε στο Πήλιο, είναι σίγουρο ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Είτε ταξιδεύοντας και εξερευνώντας τα χωριά του, με παρέα η την οικογένεια, είτε χαλαρώνοντας στα δροσερά νερά κάποιας παραλίας, στο Πήλιο θα ζήσετε μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης και ξενοιασιάς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το Πήλιο ήταν το αγαπημένο μέρος των θεών για τις διακοπές και την ξεκούραση τους.


Κάντε Κράτηση 

Χόρτο, Πήλιο 37006 / Μαγνησίας
Τηλ. (+30) 2423065698, 2421047524 Κιν. (+ 30) 6973827227, 6976409560